IBOS

De overkoepelende organisatie van de studentenverenigingen in Leeuwarden

Het IBOS bestuur


Het IBOS-bestuur vertegenwoordigt de studentenverenigingen naar buiten. Dat wil zeggen dat het neutraal het belang van alle verenigingen behartigd. Hierbij gaat het voornamelijk om externe partijen zoals de gemeente, politie, studentenorganisaties van hogescholen en bedrijven. Daarnaast stelt het IBOS jaarlijks doelen om Leeuwarden aantrekkelijker te maken voor studenten, dit in samenwerking met de partners.

Elke zes weken overlegt het voltallige IBOS in het overleg. Het voltallige IBOS is het bestuur, plus de voorzitters en secretarissen van alle aangesloten verenigingen. Daar schuift dan ook een vertegenwoordiger van de gemeente aan, de wijkagent, Leeuwarden studiestad en soms nog een partij. Zo blijven de lijntjes kort en is er snelle communicatie tussen de verenigingen en belanghebbenden.

De speerpunten van het IBOS-bestuur dit jaar zijn:

  • Werken aan het imago van Leeuwarden als studentenstad, door samen met Leeuwarden Studentenstad te kijken naar marketingmogelijkheden en het aantrekken van studenten uit Drenthe, Overijssel en Noord-Holland.
  • Een studentikozer klimaat te creëren op lange termijn met een aantal grotere evenementen, door en voor studenten, tevens in samenwerking met Leeuwarden Studentenstad.
  • De band tussen verenigingen verbeteren door het organiseren van IBOS-borrels, zo leren besturen elkaar beter kennen en de verschillende sociëteiten.
  • Het organiseren van een StudentenTop, waarbij studenten zelf inbreng zullen hebben bij het aanpakken van student-gerelateerde zaken die spelen.
  • Samen met onze partners een knallende introductieperiode neerzetten!


Huidig bestuur

THOMAS VAN DEN BEUKEL VOORZITTER

Mijn naam is Thomas van den Beukel, 22 jaar oud en dit academische jaar Voorzitter van het Dagelijks Bestuur van het Inter Bestuurlijk Overlegorgaan Studentenverenigingen (IBOS). Dit doe ik omdat ik het belangrijk vindt dat alle verenigingen vertegenwoordigd zijn in één overkoepeld orgaan. Dit jaar wil ik leuke evenementen voor de studenten kunnen organiseren en IBOS laten groeien naar een studentenvakbond voor alle studenten. Momenteel zit ik in mijn derde jaar van de studie Kust -en Zeemanagement op Van Hall Larenstein. Ik ben altijd te bereiken via de mail en telefonisch dus stuur gerust een berichtje! Tsjoch op studerend Leeuwarden.

MAIL: voorzitter@ibosleeuwarden.com

Voorgaande besturen:

2020-2021

Voorzitter: Annelijn Rusing

Secretaris: Derk Hulsbus Veldhuysen

Penningmeester: Elsemiek Vink


2019-2020

Voorzitter: Jesse van Hoolwerff

Secretaris: Annelijn Rusing

Penningmeester: Rick Nijssen

 

2018-2019

Voorzitter: Jort Postma

Secretaris: Jan Jaspers Faijer

Penningmeester: Tim Wassenaar

 

2017-2018

Voorzitter: Wim Dijkman

Secretaris: Mirjam Landman

Penningmeester: Bas Janssens