STUDENTENTOP 2019

MELD JE AAN VOOR DE STUDENTENTOP 2019

Maandag 20 mei is het weer zover; de StudentenTop 2019! Een interessant evenement met diepgang, waarbij studenten de mogelijkheid hebben in discussie te gaan over onderwerpen die spelen bij hen spelen. Bij de discussie schuiven belanghebbenden aan, denk aan Gemeente Leeuwarden, Brandweer of bedrijven. Ook dit jaar zijn er weer vier belangrijke thema’s bedacht, waar studenten veel mee te maken krijgen.

Het eerste onderwerp is: “Studentenparticipatie; studenten doen niet meer mee” het slaat op het lage aantal studenten dat lid is van een studenten- of studievereniging. Waarom is het percentage studenten wat is aangesloten bij een vereniging zo laag vergeleken met andere steden, en wat doen we eraan?

“Studenten en gezondheid; de strijd tegen het bierbuikje” is het tweede onderwerp, waarbij de titel alomvattend is. Studenten hebben over het algemeen niet de meest gezonde leefstijl. Hoe zorgen we ervoor dat studenten gaan sporten, zodat ze fitter blijven?

“Studenten en cultuur; laat ze cultuur snuiven in plaats van poeders” een duidelijk onderwerp. Voor studenten was er namelijk niet veel geregeld tijdens de Culturele Hoofdstad. Dat is zonde want Leeuwarden heeft enorm veel interessante plekken met unieke verhalen. Hoe zorgen we ervoor dat studenten gemakkelijker toegang krijgen tot de culturele activiteiten in de stad?

Als laatste onderwerp is er “Brandveiligheid van studentenwoningen”. Een zeer belangrijk thema, wat na twee enorme woningbranden met fatale afloop niet van de agenda kon blijven. We gaan in gesprek over hoe studenten, gemeente en woningeigenaren hier het beste op in kunnen spelen. Wordt er goed voorgelicht, wat is de staat van studentenwoningen en wie is er aansprakelijk?

Spreken deze onderwerpen je aan en discussieer jij graag op constructieve manier mee? Meld je dan hier aan voor de StudentenTop 2019. Bij vragen kan je een mail sturen naar studententop@ibosleeuwarden.com

Locatie: De Kanselarij, Turfmarkt 11.  |  13.00 – 16.30  |  20 mei 2019 | Dit is een initiatief van: IBOS en SO-LWD