STUDENTENVERENIGINGEN

Alle studentenverenigingen worden hieronder op een rijtje gezet speciaal voor jou.

wolweze
Screen Shot 2019-01-06 at 20.58.52
sempi
bacchus
osiris
iovivat
dionysus
nsl
ibos-leeuwarden
STUDENTENVERENIGING OSIRIS

Studentenvereniging Osiris is met ruim 500 leden de grootste studentenvereniging van Leeuwarden. De vereniging is in 1996 opgericht bij de fusie tussen drie hogescholen uit Groningen, Bolsward en Leeuwarden. De drie moederverenigingen gekoppeld aan deze hogescholen waren DEMETER, ReHoLiTas en Abundia en deze gingen daarom ook samen. Dat was natuurlijk een fusie die niet zonder slag of stoot ging, want het waren drie hele verschillende verenigingen. Die variatie heeft er wel voor gezorgd dat studentenvereniging Osiris nu een hele diverse vereniging is waar elk type student zich thuis kan voelen.

De studentenvereniging heeft als mascotte een witte bok genaamd Marcus Aurelius, die op vele activiteiten en speciale gelegenheden aanwezig is. Bij studentenvereniging Osiris zitten studenten van alle opleidingen die het Hogeschool VHL in Leeuwarden rijk is. Er zijn dus veel mensen die je buiten je studie om kan leren kennen of waar je studie-ervaringen mee uit kan wisselen.
In het hart van Leeuwarden heeft studentenvereniging Osiris haar Sociëteit ‘Abydos’, het grootste sociëteitsgebouw van Leeuwarden. Hier worden wekelijks bruisende feesten en activiteiten georganiseerd door verschillende commissies, disputen, genootschappen en jaarclubs. Daarnaast exploiteert studentenvereniging Osiris het Grand Café Van Hall in Hogeschool VHL.

IOvivat_vervolg
STUDENTENVERENIGING IO VIVAT

Studentenvereniging Io Vivat Nostrorum Sanitas werd op 28 september 1987 opgericht en is daarmee een van de oudste Studentenvereniging van Leeuwarden. Daarnaast zijn wij met ons Oud-leden netwerk tevens de grootste Vereniging. Io Vivat is verbonden aan Hogeschool Stenden te Leeuwarden.

Wat wij je kunnen bieden? Een gigantisch netwerk voor jouw toekomst van duizenden Oud-Leden. Binnen onze eigen muren zijn wij een leerbedrijf, waar jij je organisatie en leiderschapsvaardigheden kunt verbeteren.
Je kunt ons vinden in onze tweede huiskamer, Sociëteit ’t Heertje op Herenwaltje 5 te Leeuwarden. Haal het beste uit je studententijd en maak er de mooiste tijd van je leven van!
Nieuwsgierig?

Neem contact op met 058-2159239 of stuur een e-mail naar info@iovivat.nl

wijn
STUDENTENVERENIGING DIONYSUS

Een vereniging voor en door studenten, opgezet om alle studenten die meer over wijn willen leren die kans te geven. Jaarlijks worden er 10 wijnproeverijen georganiseerd per groep, een nieuwjaarsborrel, een wijnreis en afsluitend een roséproeverij met barbecue. Ook is er elke dinsdag een borrel in Sems.

Onder het motto: “Niets moet, alles mag!” zijn alle proeverijen en borrels altijd een succes! Niet alleen leer je veel over wijn, ook ontmoet je veel nieuwe studenten. Zowel eerstejaars, tweedejaars en derdejaars studenten van alle hogescholen in Leeuwarden.

Sinds collegejaar 2016-2017 komt Wijnvereniging Dionysus ook met opties voor interationale studenten! Meld je snel aan voor 2016-2017 via het aanmeldingsformulier op de website.

Sempiternus bestuur
STUDENTENVERENIGING SEMPITERNUS

A.S.V.L. Sempiternus Vitae Modus Noster is sinds 1990 dé studentenvereniging voor alle studenten in Leeuwarden. Studeren is meer dan leren alleen en dat hebben ze in 1990 maar al te goed begrepen! Een select groepje Heeren besloot dat het tijd werd voor een nieuwe vereniging, een ‘algemene’ vereniging voor álle studenten van het HBO of WO. Op deze manier heeft A.S.V.L. Sempiternus VMN (In de volksmond ook wel Sempi genoemd) een uniek netwerk opgebouwd in vele branches.

Van landbouw tot aan de Tweede Kamer zitten er reünisten (afgestudeerde leden) van A.S.V.L. Sempiternus VMN. Werk aan jezelf, A.S.V.L. Sempiternus VMN biedt jou de geweldige kans om je op sociaal en professioneel vlak verder te ontplooien dan niet-leden. De 4 disputen die onze vereniging rijk is zullen als gids dienen voor de sociale gelegenheden in het Leeuwardense. A.S.V.L. Sempiternus VMN heeft meerdere commissies waar je je inzet voor de vereniging, door middel van het organiseren van feesten, het gala, helpt bij het reilen en zeilen van de vereniging enzovoorts enzovoorts! En vergeet niet, bij veel opleidingen kan je die ervaring inzetten voor studiepunten!

Check onze website, volg ons op
Facebook óf meld je aan als lid via onze mail.

Maandag en woensdag verengingsborrel in Club Hemingway op de Grote Hoogstraat 13 te Leeuwarden.
Postadres: Postbus 2524, 8901 AA Leeuwarden

WOLWEZE_vervolg

Studentenvereniging Wôlweze

Ben je “niet zo van de studentenverenigingen”? Mooi zo: wij ook niet! In 1978 is Wolwêze opgericht, en sindsdien staan we bekend als een studentenvereniging voor mensen die niet bij een typische studentenvereniging willen. Wolwêze komt aan haar naam omdat zij haar roots heeft bij de opleiding ‘Welzijn’ van vroeger.

Wolwêze is een algemene studentenvereniging (dus voor iedere student), die het niet zo nauw neemt met de typische studentikoze gewoonten die de meeste verenigingen vaak hebben. Bij Wolwêze hoef je niet direct lid te worden en er zijn geen ontgroeningen. Of je nu eerstejaars- of zesdejaarsstudent bent, welzijnsstudent of techniekstudent, je bent bij ons vrijblijvend welkom. Ook betaal je je bij ons niet elke maand blauw aan lidmaatschapsgeld; dat geld kun je dan veel beter aan biertjes uitgeven, toch?

Eens per twee weken wordt er op de woensdagavond ‘Weerwolven van Wakkerdam’ gespeeld. Daarnaast is er elke maand wel wat te doen; een groot themafeest, spelletjesavonden of een pubquiz. Op onze website staat een agenda van de aankomende evenementen. Houd onze Website in de gaten, volg ons op Facebook of kom gewoon even bij ons langs in onze kroeg!

De sociëteit (duur woord voor ‘studentenkroeg’) is open op woensdag tussen 21.00 en 01.00(eens in de twee weken), donderdag avond tussen 21:00 en 01.00, vrijdag avond tussen 21.00 en 2.00 en zaterdag avond tussen 21.00 en 02.00 uur. Betekent trouwens niet dat we het nooit later maken dan de openingstijden, als het gezellig is gaan we gewoon langer door..

Adres: Auckamastraatje 8

Tot snel!

Foto IBOS website

Studentenvereniging It Bernlef Ielde

Studententijd is leven! Bij It Bernlef Ielde beleef je je studententijd optimaal! Van late avondjes feesten in de sociëteit tot luisteren naar sprekers en je verdiepen in het geloof. De twee woorden die onze vereniging typeren zijn ‘christelijk’ en ‘studeren’. Studeren, omdat we student zijn en willen genieten van het studentenleven met studentikoze activiteiten, zoals een gala, liftrace, huisfeesten en natuurlijk een kamp. Christelijk, omdat we een christelijke studentenvereniging zijn. We praten wekelijks met elkaar over het geloof en nodigen sprekers uit om van hen te leren. Er is ruimte voor diepgang en openheid waarbij we elkaar steunen bij het dienen van de Heer. Bij It Bernlef Ielde geniet je niet alleen, dit doe je samen met andere studenten die je vrienden voor het leven zijn.

Studeer je ook of ga je studeren? En wil jij je ook verdiepen in het geloof en tegelijk genieten op feestjes? Kom eens langs! Stuur een WhatsAppje naar Lorianne (06-12735009) of mail naar pr@itbernlefielde.nl.

WhatsApp Image 2020-11-01 at 13.18.45

Huize Bacchus

S.V. Huize Bacchus is een van de nieuwste en misschien wel de snelst groeiende studentenvereniging van Leeuwarden, opgericht op 31 oktober 2017. ‘Bacchus’ is in het leven geroepen door een groep vrienden van verschillende opleidingen, die elkaar frequent ontmoetten in het huis waar uiteindelijk het idee is ontstaan en vormgegeven. De filosofie van de vereniging is om mensen van verschillende opleidingen, scholen en/of nationaliteiten met elkaar te verbinden, resulterend in een dynamisch, gezellig en bovenal hecht collectief. Om dit te bewerkstelligen hebben wij, als vereniging en vriendengroep, juist géén ontgroeningen en disputen ingevoerd.

Het organiseren van een diversiteit aan activiteiten is onze prioriteit, variërend van feesten in Shooters & Big Ben (tevens een van onze grootste sponsoren) tot een weekend weg. Andere voorbeelden zijn: proeverijen, zwemavonden, spellenavonden en vele borrels. Onze enthousiaste activiteitencommissie komt wekelijks bij elkaar met als doel ieder lid te kunnen voorzien van een veelvoud aan attractieve evenementen. Presentie bij deze festiviteiten is geen verplichting, dus mocht het een keer niet uitkomen, dan is dat bij ons geen probleem.

Ben je geïnteresseerd en wil je lid worden? Of wil je eerst meer informatie? Ga dan naar www.huizebacchus.nl of stuur een e-mail naar secretaris@huizebacchus.nl.

De vereniging(en) die jou het meest aanspreken staan te springen om al jou vragen te beantwoorden. Elke vereniging heeft zijn eigen website welke je in de linken vind bij de verenigingen. Schroom niet om contact op te nemen of mail met al jou vragen naar: info@ibosleeuwarden.com