STUDENTENVERENIGINGEN

STUDENTENVERENIGINGEN

Lid worden kan jou als student veel opleveren, een studentenvereniging zorgt voor eeuwige vriendschappen en betere studieresultaten. Een vereniging helpt je gedurende je studie met leren, leuke activiteiten, een netwerk en nog veel meer. Leeuwarden heeft 6 studentenverenigingen met elk hun eigen karakter. Zo zijn er verenigingen speciaal verbonden aan hogescholen, opleidingen en geloofsovertuiging.

wolweze
Screen Shot 2019-01-06 at 20.58.52
sempi
osiris
iovivat
dionysus
nsl
ibos-leeuwarden
STUDENTENVERENIGING OSIRIS

Studentenvereniging Osiris is met ruim 500 leden de grootste studentenvereniging van Leeuwarden. De vereniging is in 1996 opgericht bij de fusie tussen drie hogescholen uit Groningen, Bolsward en Leeuwarden. De drie moederverenigingen gekoppeld aan deze hogescholen waren DEMETER, ReHoLiTas en Abundia en deze gingen daarom ook samen. Dat was natuurlijk een fusie die niet zonder slag of stoot ging, want het waren drie hele verschillende verenigingen. Die variatie heeft er wel voor gezorgd dat studentenvereniging Osiris nu een hele diverse vereniging is waar elk type student zich thuis kan voelen.

De studentenvereniging heeft als mascotte een witte bok genaamd Marcus Aurelius, die op vele activiteiten en speciale gelegenheden aanwezig is. Bij studentenvereniging Osiris zitten studenten van alle opleidingen die het Hogeschool VHL in Leeuwarden rijk is. Er zijn dus veel mensen die je buiten je studie om kan leren kennen of waar je studie-ervaringen mee uit kan wisselen.
In het hart van Leeuwarden heeft studentenvereniging Osiris haar Sociëteit ‘Abydos’, het grootste sociëteitsgebouw van Leeuwarden. Hier worden wekelijks bruisende feesten en activiteiten georganiseerd door verschillende commissies, disputen, genootschappen en jaarclubs. Daarnaast exploiteert studentenvereniging Osiris het Grand Café Van Hall in Hogeschool VHL.

IOvivat_vervolg
STUDENTENVERENIGING IO VIVAT

Studentenvereniging Io Vivat Nostrorum Sanitas werd op 28 september 1987 opgericht en is daarmee een van de oudste Studentenvereniging van Leeuwarden. Daarnaast zijn wij met ons Oud-leden netwerk tevens de grootste Vereniging. Io Vivat is verbonden aan Hogeschool Stenden te Leeuwarden.

Wat wij je kunnen bieden? Een gigantisch netwerk voor jouw toekomst van duizenden Oud-Leden. Binnen onze eigen muren zijn wij een leerbedrijf, waar jij je organisatie en leiderschapsvaardigheden kunt verbeteren.
Je kunt ons vinden in onze tweede huiskamer, Sociëteit ’t Heertje op Herenwaltje 5 te Leeuwarden. Haal het beste uit je studententijd en maak er de mooiste tijd van je leven van!
Nieuwsgierig?

Neem contact op met 058-2159239 of stuur een e-mail naar info@iovivat.nl

wijn
STUDENTENVERENIGING DIONYSUS

Een vereniging voor en door studenten, opgezet om alle studenten die meer over wijn willen leren die kans te geven. Jaarlijks worden er 10 wijnproeverijen georganiseerd per groep, een nieuwjaarsborrel, een wijnreis en afsluitend een roséproeverij met barbecue. Ook is er elke dinsdag een borrel in Sems.

Onder het motto: “Niets moet, alles mag!” zijn alle proeverijen en borrels altijd een succes! Niet alleen leer je veel over wijn, ook ontmoet je veel nieuwe studenten. Zowel eerstejaars, tweedejaars en derdejaars studenten van alle hogescholen in Leeuwarden.

Sinds collegejaar 2016-2017 komt Wijnvereniging Dionysus ook met opties voor interationale studenten! Meld je snel aan voor 2016-2017 via het aanmeldingsformulier op de website.

Sempiternus bestuur
STUDENTENVERENIGING SEMPITERNUS

A.S.V.L. Sempiternus Vitae Modus Noster is sinds 1990 dé studentenvereniging voor alle studenten in Leeuwarden. Studeren is meer dan leren alleen en dat hebben ze in 1990 maar al te goed begrepen! Een select groepje Heeren besloot dat het tijd werd voor een nieuwe vereniging, een ‘algemene’ vereniging voor álle studenten van het HBO of WO. Op deze manier heeft A.S.V.L. Sempiternus VMN (In de volksmond ook wel Sempi genoemd) een uniek netwerk opgebouwd in vele branches.

Van landbouw tot aan de Tweede Kamer zitten er reünisten (afgestudeerde leden) van A.S.V.L. Sempiternus VMN. Werk aan jezelf, A.S.V.L. Sempiternus VMN biedt jou de geweldige kans om je op sociaal en professioneel vlak verder te ontplooien dan niet-leden. De 4 disputen die onze vereniging rijk is zullen als gids dienen voor de sociale gelegenheden in het Leeuwardense. A.S.V.L. Sempiternus VMN heeft meerdere commissies waar je je inzet voor de vereniging, door middel van het organiseren van feesten, het gala, helpt bij het reilen en zeilen van de vereniging enzovoorts enzovoorts! En vergeet niet, bij veel opleidingen kan je die ervaring inzetten voor studiepunten!

Check onze website, volg ons op
Facebook óf meld je aan als lid via onze mail.

Maandag en woensdag verengingsborrel in Club Hemingway op de Grote Hoogstraat 13 te Leeuwarden.
Postadres: Postbus 2524, 8901 AA Leeuwarden

WOLWEZE_vervolg
STUDENTENVERENIGING WOLWEZE

Ben je “niet zo van de studentenverenigingen”? Mooi zo: wij ook niet. In 1978 is Wolwêze opgericht, een studentenvereniging voor mensen die niet bij een typische studentenvereniging willen, omdat het aan geen school is verbonden. Wolwêze komt aan haar naam omdat zij haar roots heeft bij de opleiding ‘Welzijn’ van vroeger.

Wolwêze is een algemene studentenvereniging (dus voor iedere student), die het niet zo nauw neemt met de typische studentikoze gewoonten die ons soort verenigingen vaak hebben. Bij Wolwêze hoef je niet direct lid te worden en er zijn geen ontgroeningen. Of je nu eerstejaars- of zesdejaarsstudent bent, welzijnsstudent of techniekstudent, je bent hier vrijblijvend welkom. Ook betaal je niet elke maand blauw aan lidmaatschapsgeld; dat geld kun je dan veel beter aan biertjes uitgeven, toch?

Eens per twee weken wordt er op woensdagavond ‘Weerwolven van Wakkerdam’ gespeeld, elke maand is er een groots feest en elke twee maanden organiseren wij een leuke pubquiz. De sociëteit (duur woord voor ‘studentenkroeg’) is iedere twee weken op woensdag tussen 21.00 en 01.00, donderdag avond tussen 21:00 en 01.00, vrijdag avond tussen 21.00 en 3.00 en zaterdag avond tussen 21.00 en 03.00 uur.

IMGL0345 (2)

Studentenvereniging GHBOV It Bernlef Ielde

Christelijke studentenvereniging GHBOV It Bernlef Ielde is gehuisvest in De Stad Inn, op de Grote Hoogstraat 13. Elke woensdag komen ze bij elkaar in de sociëteit en drinken daar een lekker biertje en feesten met de leden. Naast het feest deel, is er ook ruimte voor persoonlijke aandacht en het geloof, wat de vereniging uniek maakt ten opzichte van andere verenigingen. Ook worden er gala’s, kampen en andere (soms) sportieve activiteiten georganiseerd. De vereniging heeft ook een aantal zusterverenigingen waarmee activiteiten worden georganiseerd. Dit maakt het lidmaatschap waardevol en zorgt voor een diverse groep vrienden naast je studie die altijd voor je klaarstaan.

Mocht je geïnteresseerd zijn neem dan contact op met Hannah van Loo via: voorzitter@itbernlefielde.nl en dan spreken zij snel wat met je af.

Zijn er ontgroeningen in Leeuwarden?

Het is mensen niet altijd duidelijk of er ontgroeningen zijn bij studentenverenigingen. Je hoort vaak enge verhalen over handelingen die worden uitgevoerd tijdens introductieperiodes. Ook in de media wordt de laatste tijd veel aandacht besteed aan ontgroeningen bij studentenverenigingen. In Leeuwarden doen verenigingen al een aantal jaren niet meer aan ontgroeningen. Wel vinden de verenigingen het belangrijk dat de eerstejaars leden alle informatie over de verenigingen en de lichting leren kennen. Daarom is er aan het begin van het studiejaar (en soms een extra in februari) een Kennismakingstijd (KMT). Niet elke vereniging heeft dit.