STUDENTENVERENIGINGEN IN LEEUWARDEN

Mix van studenten die gezamenlijk activiteiten organiseren, sporten en feesten.

STUDENTENVERENIGING SEMPITERNUS

A.S.V.L. Sempiternus Vitae Modus Noster is sinds 1990 dé studentenvereniging voor alle studenten in Leeuwarden. Studeren is meer dan leren alleen en dat hebben ze in 1990 maar al te goed begrepen! Een select groepje Heeren besloot dat het tijd werd voor een nieuwe vereniging, een ‘algemene’ vereniging voor álle studenten van het HBO of WO. Op deze manier heeft A.S.V.L. Sempiternus VMN (In de volksmond ook wel Sempi genoemd) een uniek netwerk opgebouwd in vele branches.

Van landbouw tot aan de Tweede Kamer zitten er reünisten (afgestudeerde leden) van A.S.V.L. Sempiternus VMN. Werk aan jezelf, A.S.V.L. Sempiternus VMN biedt jou de geweldige kans om je op sociaal en professioneel vlak verder te ontplooien dan niet-leden. De 4 disputen die onze vereniging rijk is zullen als gids dienen voor de sociale gelegenheden in het Leeuwardense. A.S.V.L. Sempiternus VMN heeft meerdere commissies waar je je inzet voor de vereniging, door middel van het organiseren van feesten, het gala, helpt bij het reilen en zeilen van de vereniging enzovoorts enzovoorts! En vergeet niet, bij veel opleidingen kan je die ervaring inzetten voor studiepunten!

Check onze website, volg ons op
Facebook óf meld je aan als lid via onze mail.

Maandag en woensdag verengingsborrel, in Hemingway op de Grote Hoogstraat 13 te Leeuwarden.
Postadres: Postbus 2524, 8901 AA Leeuwarden

Sempiternus bestuur
WOLWEZE_vervolg
STUDENTENVERENIGING WOLWEZE

Ben je “niet zo van de studentenverenigingen”? Mooi zo: wij ook niet. In 1978 is Wolwêze opgericht, een studentenvereniging voor mensen die niet bij een typische studentenvereniging willen, omdat het aan geen school is verbonden. Wolwêze komt aan haar naam omdat zij haar roots heeft bij de opleiding ‘Welzijn’ van vroeger.

Wolwêze is een algemene studentenvereniging (dus voor iedere student), die het niet zo nauw neemt met de typische studentikoze gewoonten die ons soort verenigingen vaak hebben. Bij Wolwêze hoef je niet direct lid te worden en er zijn geen ontgroeningen. Of je nu eerstejaars- of zesdejaarsstudent bent, welzijnsstudent of techniekstudent, je bent hier vrijblijvend welkom. Ook betaal je niet elke maand blauw aan lidmaatschapsgeld; dat geld kun je dan veel beter aan biertjes uitgeven, toch?

Eens per twee weken wordt er op woensdagavond ‘Weerwolven van Wakkerdam’ gespeeld, elke maand is er een groots feest en elke twee maanden organiseren wij een leuke pubquiz. De sociëteit (duur woord voor ‘studentenkroeg’) is elke week geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 21.00 uur tot 03.00 uur.

IOvivat_vervolg
STUDENTENVERENIGING IO VIVAT

Io Vivat Nostorum Sanitas verbonden aan Stenden te Leeuwarden. ‘This is your time to shine’ Io Vivat is verbonden aan Stenden Hogeschool, maar studenten van NHL zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Wat wij je kunnen bieden? Een gigantisch netwerk voor jouw toekomst van duizenden Oud-Leden. Binnen onze eigen muren zijn wij een leerbedrijf, waar jij je organisatie en leiderschapsvaardigheden kunt verbeteren.
Je kunt ons vinden in onze tweede huiskamer in Sociëteit ’t Heertje op Herenwaltje 5. Haal het beste uit je studententijd en maak er de mooiste tijd van je leven van!
Nieuwsgierig?

Neem contact op met 058-2159239 of stuur een e-mail naar info@iovivat.nl

navigators_vervolg
STUDENTENVERENIGING NAVIGATORS

Geloof, gezelligheid en gastvrijheid!

Navigators (NSLeeuwarden) is een open christelijke studentenvereniging met ca. 70 leden. Bij ons staan geloof, gezelligheid en gastvrijheid centraal. Dit betekent dat de vereniging een plek is waar God samen gezocht kan worden, borrelavonden en activiteiten gehouden worden en een plek is waar iedereen welkom is! Onze leden studeren aan verschillende hogescholen en onze borrels vinden plaats in onze sociëteit Vox, in hartje binnenstad Leeuwarden. Ben jij op zoek naar verdieping in het geloof, kostbare vriendschappen en een waardevolle studententijd? Kom eens langs! Je bent meer dan welkom!

Sociëteit VOX
Nieuwesteeg 1
8911 DT Leeuwarden
abactis@nsleeuwarden.nl
www.nsleeuwarden.nl

logo_wijnvereniging_dionysus_vervlg
STUDENTENVERENIGING DIONYSUS

Wijnvereniging Dionysus is opgezet om alle studenten die meer over wijn willen leren die kans te geven. Naast het vergroten van de wijnkennis is het onderling ook heel gezellig tijdens de proeverijen, maar ook op de borrels, feesten en andere activiteiten die door wijnvereniging Dionysus worden georganiseerd.

Wijnverening Dionysus geeft ongeveer driewekelijks een proeverij, die qua thema’s erg variëren van bijvoorbeeld een land of regio tot een specifieke druivensoort. Naast de proeverijen worden er ook nog een hoop andere activiteiten georganiseerd, zoals de Nieuwjaarsborrel, verschillende uitjes en natuurlijk spetterende feesten!

Het hoogtepunt van het jaar is de wijnreis. Tijdens deze reis zullen we een week lang genieten in de mooiste wijnstreken van Europa.

Onder het motto: “Niets moet, alles mag!” zijn alle proeverijen en borrels altijd een succes! Niet alleen leer je veel over wijn, ook ontmoet je veel nieuwe studenten.

www.wijnverenigingdionysus.nl

ibos-leeuwarden
STUDENTENVERENIGING OSIRIS

Studentenvereniging Osiris is met ruim 500 leden de grootste studentenvereniging van Leeuwarden. De vereniging is in 1996 opgericht bij de fusie tussen drie hogescholen uit Groningen, Bolsward en Leeuwarden. De drie moederverenigingen gekoppeld aan deze hogescholen waren DEMETER, ReHoLiTas en Abundia en deze gingen daarom ook samen. Dat was natuurlijk een fusie die niet zonder slag of stoot ging, want het waren drie hele verschillende verenigingen. Die variatie heeft er wel voor gezorgd dat studentenvereniging Osiris nu een hele diverse vereniging is waar elk type student zich thuis kan voelen.

De studentenvereniging heeft als mascotte een witte bok genaamd Marcus Aurelius, die op vele activiteiten en speciale gelegenheden aanwezig is. Bij studentenvereniging Osiris zitten studenten van alle opleidingen die het Hogeschool VHL in Leeuwarden rijk is. Er zijn dus veel mensen die je buiten je studie om kan leren kennen of waar je studie-ervaringen mee uit kan wisselen.
In het hart van Leeuwarden heeft studentenvereniging Osiris haar Sociëteit ‘Abydos’, het grootste sociëteitsgebouw van Leeuwarden. Hier worden wekelijks bruisende feesten en activiteiten georganiseerd door verschillende commissies, disputen, genootschappen en jaarclubs. Daarnaast exploiteert studentenvereniging Osiris het Grand Café Van Hall in Hogeschool VHL.

Naast de grote feesten zoals de Beachparty (in de winter), het Im Schnee feest en de Blacklightparty zijn er ook ander soort activiteiten. Lezingen worden op school en in de sociëteit georganiseerd, er zijn ook externe activiteiten of workshops om meer uit jezelf te halen. Wil jij aan je CV werken en jezelf op een bredere manier opleiden? Dat kan dus duidelijk bij studentenvereniging Osiris! Deel je mee in commissies dan leer je vergaderen, verantwoordelijkheden nemen en vergaar je competenties die voor elke commissie weer anders kunnen zijn. Het is een ideale manier om een netwerk voor het bedrijfsleven te creëren, in de kroeg of tijdens eenlezing. Ben jij meer een persoon om gewoon af en toe een biertje te komen drinken ben je natuurlijk ook van harte welkom. Osiris is de plek om te ontspannen, meer uit je studie te halen, maar vooral om goede vriendschappen op te bouwen!

IMGL0345 (2)

Studentenvereniging It Bernlef Ielde

Christelijke studentenvereniging It Bernlef Ielde is gehuisvest in De Stad Inn, op de Grote Hoogstraat 13. Elke woensdag komen ze bij elkaar in de societeit en drinken daar een lekker biertje en feesten met de leden. Naast het feest deel, is er ook ruimte voor persoonlijke aandacht en het geloof, wat de vereniging uniek maakt ten opzichte van andere verenigingen. Ook worden er gala’s, kampen en andere (soms) sportieve activiteiten georganiseerd. De vereniging heeft ook een aantal zusterverenigingen waarmee activiteiten worden georganiseerd. Dit maakt het lidmaatschap waardevol en zorgt voor een diverse groep vrienden naast je studie die altijd voor je klaarstaan.

Mocht je geinteresseerd zijn neem dan contact op met Hannah van Loo via: voorzitter@itbernlefielde.nl en dan spreken zij snel wat met je af.